torstai 26. marraskuuta 2015

TET-jaksolla voi vaikka painia!


9.-luokkalaisten TET-raportit on saatu tehtyä ja palautettua jo hyvän aikaa sitten. Tässä yhdeksäsluokkalaisen Pavelin kokemuksia syyskuisesta TET-jaksosta. 

 "Harrastan painia, joten oli minulle yksinkertaista päättää TET-paikkani. Olin siis painivalmentajana nuoremmille oppilaille. Itse asiassa opetin painia 4-6-vuotiaille lapsille. Tämän ohjaamani ryhmän nimi oli nassikkapaini. 

Joka aamu itselläni oli omat harjoitukset. Tämän takia heräsin joka aamu 6.30 pakkaamaan vaatteet, syömään aamupalan ja lähtemään harjoituksiini. Harjoitukset olivat kuntosalilla, jossa kanssani oli valmentajan lisäksi myös 18-vuotias Jenna. Lisähaastetta toi jo valmiiksi se, että Jenna on Euroopan mestari. Harjoituksissa teimme leukoja, treenasimme jalkoja ja käsiä sekä nostimme painoja. Toki teimme myös kaikkea muuta, mutta niitä en nyt ala listaamaan.



 













Illalla valmensin nuorempia. Harjoitukset aloitetaan nimenhuudolla, jolloin merkitsin läsnäolleet. Aluksi lapset lämmittelivät kuperkeikkoja, hyppyjä ja kärrynpyöriä tehden. Alkulämmittelyn jälkeen harjoittelimme heittoja ja huutoja, jotka pitää sanoa kovalla äänellä, niin että muutkin kuulevat. Lopuksi pidettiin pieni painituokio, jonka jälkeen seurasi loppuleikki. Jostain syystä loppuleikki on lasten mielestä paras hetki harjoituksissa. Yleensä pelasimme hiiri ja kissa -leikkiä. Kun lasten harjoitukset loppuivat, otin kuvan läsnäolleiden listasta ja lähetin sen päävalmentajalle.












Perjantaina 18.9. oli Tähtipaini-kilpailu, jossa sain toimia päätuomarina. Minulle annettiin paljon papereita ja sain kirjata ylös tuloksia ja pistetilanteita. Tämä kilpailu oli toinen kilpaiu, jossa olen ollut päätuomarina. Kaikki painijat painivat erittäin hyvin! Ja toki join paljon kahvia, sillä tuomareille ruoka ja juoma oli ilmaista, heh! Itse pidän näistän erilaisista kilpailuista erittäin paljon. Ehkä siksi, että harrastan painia mutta myös siksi, että kilpailuihin saapuu paljon vanhempia, kavereita ja muita katsojia, jotka ovat kiinnostuneet lajista. Kilpailut ovat ikään kuin juhla!













Tulevaisuudessa haluaisin olla ammattitason urheilija ja päästä opiskelemaan Mäkelänrinteen lukioon. 

Urheilu lisää itseluottamusta!"


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti