torstai 21. huhtikuuta 2016

Rekrytoinnin ammattilaiset auttoivat ysejä työhaastatteluharjoituksissa: "Hienosti pärjäsivät nuoret!"



Tänä vuonna jokainen ysiluokkalainen pääsi kokemaan työhaastattelun oikeissa olosuhteissa. Työhaastattelijoina toimivat eri yritysten rekrytoinnin ammattilaiset. 





Yhdeksännen luokan äidinkielen, yhteiskuntaopin ja opon tunneilla on harjoiteltu vuoden aikana erilaisia työelämätaitoja. Viimeisten viikkojen aikana taitoja on harjoiteltu työhaastatteluissa. Saimme vieraaksemme eri yritysten edustajia, jotka omassa työssään haastattelevat työnhakijoita ja tekevät valintapäätöksiä. Myös Nuorten tieto- ja neuvontapiste yESBOxin työntekijät olivat apuna työhaastatteluiden järjestämisessä.

Jokainen oppilas oli tehnyt oman työhakemuksen sekä CV:n työhaastattelua varten. Myös opon tunnilla oltiin harjoiteltu kysymyksiin vastaamista ja keskustelua.
Työhaastattelijoina toimivat eri yrityksestä tulleet työntekijät. 




















Haastattelijat eläytyivät sen yrityksen edustajiksi, joihin nuoret olivat äidinkielen tunneilla työhakemuksensa kirjoittaneet. Haastattelu oli kuin oikea työhaastattelutilanne, mutta haastattelun loppuun sai jokainen pienen palautteen.

Haastattelemassa oli esimerkiksi Securitas,
Kuva: https://www.instagram.com/p/BD0DooOH85q/





















Haastattelut sujuivat mainiosti, ja haastattelijat olivat yllättyneitä nuorten osaamisesta. Nuoret pärjäsivät haastatteluissa hienosti ja heitä kuvailtiin mm. reippaiksi, luonteviksi ja positiivisiksi. 

Hyvin alkanut työelämätaitojen harjoitteleminen jatkuu koulussamme tulevina vuosina ja toivottavasti tästä on suurta hyötyä oppilaiden siirtyessä työelämätaitajiksi. Kiitokset kaikille haastattelijoille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti