torstai 2. kesäkuuta 2016

Ysien kevätprojektina monialaisia opintoja


Ysiluokkalaiset ovat päässeet kokeilemaan monialaista opiskelua. Projektin aiheina olivat esimerkiksi suklaa, urheilutapahtuma ja Matinkylän ostari. Monialaisissa tehty musikaali nähdään oppilaiden esittämänä kevätjuhlapäivänä.













Viimeiset kaksi viikkoa Tiistilän koulun ysit ovat opiskelleet ilman tavallista lukujärjestystä. Musikaalista kiinnostuneet oppilaat ovat työstäneet esitystään, joka nähdään lauantain kevätjuhlassa. Noin 40 oppilasta valitsi oman aiheen, jota he tutkivat erilaisin menetelmin kahden viikon ajan. Opintoihin kuului opintokäyntejä sekä itsenäistä tutkimista eri aineenopettajien ohjauksessa. 

Tässä yhden oppilaan raportti retkipäivästä Luonnontieteelliseen museoon ja Viikkiin Helsingissä.















"Tiistaina 24.5.2016 menimme Luonnontieteelliseen museoon tekemään tutkimusprojektityötämme. Saimme tehtävämonisteen, jossa oli tehtävänä ottaa kuvia erilaisista asioista. Esimerkiksi siitä,  miten mammutti on sopeutunut kylmään. Ja muita tämän kaltaisia tehtäviä.

















Museon jälkeen menimme Biopopiin kävelemään luontopolkua pitkin ja matkan aikana pysähdyimme Viikin lintutornilla,  jossa sitten tunnistimme muutamia lintulajeja. Tunnistimme mm. naurulokin, variksen ja haikaran. Lintulajien lisäksi tunnistimme myös muutamia kasvilajeja, mm. ketunleivän, sudenmarjan ja kasvin, jonka lehdet haisivat todella pahalta. 




















Retken aikana opimme eri eläin/kasvilajien tuntomerkit, esim. naurulokin tunnistaa sen mustasta päästä ja sudenmarjan tunnistaa sen mustasta marjasta, joka siihen tulee. Ketunleivän tuntomerkki on sydämen muotoinen lehti." (Santeri)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti