keskiviikko 8. helmikuuta 2017

Yritysvierailu Suomen Sokerilla


Koulumme oppilaita vieraili tammikuun lopussa Suomen Sokerilla. Lue tästä, mitä vierailu opetti!




















"Kävimme 25.1. Suomen Sokerilla sokerinpuhdistamossa tutustumassa siellä työskentelevien töihin ja työn kuvaan. Vierailu alkoi tehtaan toimistorakennuksen auditoriosta, missä saimme perustietoja sokerin puhdistamisesta sekä Suomen elintarvikealan tarjoamiin työpaikkoihin. Pääsimme myös tutustumaan esittelijöihin ja heidän syihinsä juuri siellä työskentelemiseen nauttiessamme juomista ja pullaa. 

Alkuesittelyn jälkeen pääsimme tutustumaan itse tehtaaseen puettuamme yllemme tarvittavat asiat. Puimme ylle hiusverkot, valkoiset takit ja suojakypärät. Lisäksi saimme kuulokkeen, josta kuulisimme esittelijän puheen jopa hieman kauempaa. 


















Tehtaassa näimme sokeria puhdistavat koneet ja meille selveni, miten puhdistusprosessi toimii. Matkamme jatkui laboratorioon, missä kuulimme laborantin työstä ja sokerinpuhdistamon laboratoriossa tapahtuvista asioista. Tehdaskierroksemme päättyi pakkaamoon. Pääsimme näkemään kuinka erilaisten sokerien pakkaaminen tapahtuu ja näkemään myös itse koneita toiminnassa.

















Kierroksen päätyttyä palasimme auditorioon jätettyämme turvavälineet naulakkoon. Auditoriossa kuulimme eri sokerilajeista ja saimme maistiaisten kautta oppia myös konkreettisen näkökulman, kuinka sokerin vaihtaminen voi vaikuttaa lopputulokseen. Kuulimme myös miten sokerin käyttö jakautuu Suomessa leivonnan, säilönnän, ruoanlaiton ja juomien kesken. Lähtiessämme saimme mukaan vielä tuotekassin, missä oli neljää erilaista sokeria.















Kokonaisuudessaan vierailu oli hyvin mukava ja mielenkiintoinen sekä laajensi näkökulmia mahdollisista työpaikoista tulevaisuutta kohden. Oli myös hienoa kuulla uusia asioita, mitä voin soveltaa myöhemminkin myös vain kotona." ​

​​​Aili 9c

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti