torstai 10. syyskuuta 2015

Valinnaista liikuntaa Huipussa 10.9.



Seikkailupuisto Huippu on rakennettu korkeuksiin.

"Lähdemme Leppävaaraan, itseasiassa seikkailupuisto Huippuun kiipeilemään korkeuksiin. Paikan päällä katson ylös ja näen valtavan korkeita puita ja tasanteita. Pohdin mielessäni, kuinka korkealla ne mahtavat ollakaan. Saan selville, että korkeimmillaan radat ovat 18 metrin korkeudessa. Järkytyn hieman, mutta uskallan silti kokeilla, koska meillä kaikilla on hyvät valjaat ja radat ovat hyvin valmistettuja.


Ohjeet kuunnellaan tarkasti.




















Puen valjaat päälleni ja siirryn lyhyelle opastuskierrokselle. Saan itselleni kaksi erilaista klipsiä. Toinen klipseistä on koko ajan kiinni vaijerissa, joka kulkee pitkin erilaisia ratoja. Toinen klipsi on taas varmistusta varten, ja se laitetaan kiinni aina estettä suorittaessa.

Meille kerrotaan, että ratoja on neljä erilaista vaikeustason ja samalla korkeuden mukaan: vihreä, sininen, punainen ja musta. Päätän aloittaa helpoimmasta ja siirryn radalle. Suoritan monia erilaisia esteitä, kuten verkkoputken ja monia keinuvia lautoja ja tolppia. Lopuksi liu'un 140 metriä pitkän matkan vaijeria pitkin alas. Alhaalla huokaan helpotuksesta, mutta päätän silti siirtyä vaikeammille ja korkeammille esteille.



Risteilyä yläilmoissa.

Alhaalla opettaja jo huutaa, kuinka pieniltä kirpuilta näytämme siellä puiden latvoissa! Olen edennyt jo lähes korkeimmalle esteelle ja katson alas. En oikein tohdi ajatellakaan, missä korkeudessa mahdan olla. Päässäni pyörii hieman, mutta etenen silti keinuvat renkaat ja verkkoesteet huoletta.


Moni ylitti itsensä rohkeutta vaativissa tehtävissä.

Olen suorittanut jo kaikki esteet ja käynyt kaikki radat läpi. Olen mielessäni innosta piukeana, mutta jalat huutavat jo kovaa väsymystä. Katselen vielä ylös ja totean, että kaikista hauskin rata oli sininen, mutta haastetta ja elämyksiä toi eniten musta rata. Hymyilen iloisena ja kiitän Huipun henkilökuntaa ja mikä ettei rataakin!"







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti