keskiviikko 9. joulukuuta 2015

Koulumme itsenäisyysjuhlassa muistettiin Sibeliusta


Itsenäisyyspäivän juhla vietettiin tänä vuonna perjantaina 4.12. sekä alakoulun että yläkoulun puolella. Mukana oli muun muassa perinteinen lipunkanto ja kasien tanssiaiset. Juhlan kunniavieraita olivat kahdeksasluokkalaisten isovanhemmat.

Alakoululaisten musiikkiesitys.
Alakoulussa oli aamupäivällä omat juhlat. Heillä oli perinteinen lipunkanto ruokasalissa. Rehtorin tervetuliaissanojen lisäksi kuultiin myös reipasta laulua, kun 2.- ja 5.-luokkalaiset esiintyivät.

 
Iloinen puheensorina täytti opettajainhuoneen kahvitilaisuudessa.
Yläkoulun juhlaa edelsi lämmintunnelmainen kahvituokio: kahvipöytään oli kutsuttu kahdeksasluokkalaisten isovanhemmat.

Musiikin historiaan liittettiin myös tanssiesitys.

Yläkoulunkin juhlan aloitti lipunkanto. Kahdeksasluokkalaisten upeassa musiikkiesityksessä tuotiin hienosti esille suomalaisen musiikin historiaa ja tänä vuonna oleva Jean Sibeliuksen 150-vuotispäivä.

Tänä vuonna on J.Sibeliuksen juhlavuosi.

Seuraavaksi oli vuorossa puhe, jonka piti koulun entinen oppilas Lauri Toivonen. Hän kertoi muun muassa oman elämänsä saavutuksista ja siitä, että ihmisen pitää välillä epäonnistua ja olla oma itsensä - sekä uskaltaa sanoa omat mielipiteensä.

Juhlapuhuja Lauri Toivonen kannusti oppilaita eteenpäin.

Upean puheen jälkeen seurasi, mikäs muukaan, kuin tanssit. Pareja oli tänä vuonna parisenkymmentä. He tanssivat aluksi Kikapo-tanssin ja American promenaden, joka tänä vuonna tanssittiin aivan täysin uudistettuun tyyliin, nimittäin Antti Tuiskun uudistamaan Sata salamaa -kappaleeseen. Kasit tanssivat myös Virginia Reel -tanssin. Lopuksi oli vuorossa parien valssi. Valssi tanssittiin tänä vuonna Juha Vainion kappaleeseen Vanhoja poikia viiksekkäitä, jonka lauloivat koulumme kahdeksasluokkalaiset. 

Esitys päättyi lipunkantoon Maamme-laulun soidessa. 

Kiitos kaikille mukana olleille katsojille, vanhemmille ja muulle yleisölle. Suuri kiitos myös esityksen järjestäneille kaseille, kutosille, liikunnanopettajille ja musiinkinopettajallemme!











Ei kommentteja:

Lähetä kommentti